Jaké bylo naše první letní kino v Proskovicích?

23.07.2016 21:02

První promítání letního kina v Proskovicích 23. července se vydařilo. Krásná a teplá letní noc i malebné prostředí areálu za sokolovnou přilákalo spoustu diváků. Začali se scházet již po sedmé hodině. Vůně grilovaných klobás, točené a dobře vychlazené pivo, míchané nápoje i další pochoutky jako třeba domácí koláč nebo nakládaný hermelín, vše podmalované reprodukovanou hudbou, vytvořilo příjemnou atmosféru pro posezení s přáteli a známými. Nakouklo i pár zvědavých kolemjdoucích. Na letní kino přišli obyvatelé z Proskovic i okolních obcí.

Výherci tematické soutěže k filmu Andělský podíl, kteří projevili nejlepší znalosti v degustaci whisky, manželé Pivovarovi, byli odměnění knihou „Bohové pijí whisky!“.

Lavičky za sokolovnou i prostranství před nimi se postupně zaplňovaly diváky a hned po setmění se začalo promítat. Akce zdaleka nekončila závěrečnými titulky filmu, ale trvala ještě dlouho do noci. Stále bylo co jíst, pít a co si povídat. Posuďte sami, fotky z akce najdete v naší fotogalerii.

(Jitka Švihelová)