Tenisový turnaj losovaných dvojic

07.07.2017 10:25

Krásné letní počasí umocnilo pohodu tradičního turnajového klání losovaných dvojic, které se každoročně koná na začátku prázdnin, letos vyšlo na sobotu 1. července 2017. Účast 24 tenistů sledovali další diváci, kteří se přišli pobavit a ochutnat vynikající guláš.

Důmyslně vymyšlený systém losování dvojic i vzájemných zápasů určil po čtyřech kolech her na 4 vítězné gemy s maximálně jednou výhodou 16 nejúspěšnějších hráčů, kteří postoupili do závěrečného „pavouka“. Vzájemné zápasy byly rychlé, často velmi vyrovnané a musely být odehrány během 25 minut. Za každý vyhraný gem získal hráč jeden bod. Maxima 16 bodů dosáhli dva hráči, ale postoupili také ti, kteří měli 10 vítězných gemů. Získaný počet bodů nepřispěl k vítězství v turnaji, pouze kvalifikoval tenisty do dalšího stupně soutěže. Do finále pavouka se po vyřazovacích zápasech dostaly dvojice Marek Kunz se Standou Polzerem a Petr Palička s Martinem Adamovičem, přičemž vyhrála první z nich.

Určením vítězů turnaje a předáním cen však sportovní sobota zdaleka nekončila a příjemná zábava pokračovala i ve večerních hodinách. Děkujeme za hezky strávený den všem účastníkům – tenistům i divákům – a zejména pořadatelům turnaje oběma Tomášům, Kadlecovi a Křůmalovi.

Fotografie z turnaje najdete ve fotogalerii v oddíle tenis.