Branný závod pro děti 13.10.2018

28.10.2018 21:09

V sobotu 13.10. za krásného slunečného počasí soutěžily děti všech věkových kategorií v branných disciplínách: v běhu po značené trase v lese s osmi kontrolami, ve střelbě z luku a ze vzduchovky, chůzi po laně a plnily různé úkoly zručnosti jako např. škrabání brambor, zatloukání hřebíků a další.

Letos nám počasí přálo a teplý podzimní den zalitý slunce vyšel také na sobotu 13. října, kdy se konal Den naplno.

Začal již dopoledne každoročním branným závodem pro děti všech věkových kategorií. Eva, František a Venda Grygarovi pro ně připravili „opravdový“ orientační běh s mapou po okolním lese. Téměř pětikilometrová cesta značená fáborky vedla členitým terénem a spletitými lesními cestičkami a obsahovala osm kontrolních stanovišť s lampiónky, kde si děti musely kleštičkami označit správné políčko na svém lístku. Školáci od 3. třídy běželi sami, menší děti ve dvojicích nebo s rodiči. I když někteří místy bloudili, všichni nakonec doběhli do cíle ve stanoveném časové limitu. Nejlepší čas byl pouhých 24 minut!

V cíli za sokolovnou čekalo na děti několik stanovišť, kde si zkusily své dovednosti i znalosti a plnily různé úkoly. Nechyběla např. lukostřelba, střelba ze vzduchovky, chůze po laně napnutém mezi stromy, jízda na laně na sedáku, škrabání brambor, zatloukání hřebíků, poznávání vůní, skládání obrazců a další disciplíny. Všechny děti byly za svou snahu odměněny hezkými dárky.

Mezitím se konal na prostranství u dolního víceúčelového hřiště Gulášfest. Kdo nepřišel včas, měl smůlu a musel se spokojit s opékanou klobásou. Zábava tam trvala až do pozdních nočních hodin.

Rodiče dětí ocenili, že si jejich ratolesti po branném závodě odvedla Verunka dolů na louku, kde se konala drakiáda a další hry. Sportovní a společenská akce byla zakončena oblíbeným přespáním dětí v sokolovně.

Jitka Švihelová 

 

Další fotky najdete v galerii stránky akce pro děti.