Divadlo 10. března v 19hod

07.01.2019 00:00

Šestnáctá sezóna 1. Jarkovské divadelní společnosti!

Hrou nastávající šestnácté sezóny 1. JDS je současná komedie z pera dobře známého britského autora Ray Cooneyho s názvem „PRACHY!!!“.

Hru připravujeme od léta 2018 a intenzivní zkoušení probíhá od počátku září. Režisérem je zkušený harcovník Petr Rada protřelý mnoha inscenacemi, žánry, divadly i kursy a ověnčený mnoha cenami a uznáními. Soubor zůstává v podobném složení jako loni, jen dvě dámy pauzírují a letos maturující Karlos Skupnik, jenž loni nahradil v souboru svou babičku Karlu, byl nyní vystřídán svou matkou – Renátou Skupníkovou. Komu ani doteď ještě nebylo jasné, že jde o silnou hereckou proskovickou rodinu, ať se těší na premiéru.

V hlavní roli uvidí diváci tak jako loni Roberta Kolka (s patnácti úspěšně odehranými sezónami na bedrech už mnohem spíše profesionál než amatér) a Šárku Janoutovou (letos bude hrát i v noční košilce!) a těšit se samozřejmě mohou i na své loňské oblíbence – Marka Suchého (loni profesor botaniky, letos londýnský kriminální policista) a Marka Sendeckého (s velkou námahou přemaskovaný na indického řidiče taxi). Mnohem víc prostoru než loni letos dostanou Daniel Skřipčák a Mirek Vašíček, protože loňskými výkony si o něj hlasitě řekli a svou šanci, jak se zdá, rozhodně nepromarní. Tak se to aspoň všechno jeví z dosavadního zkoušení.

V případě zájmu máte možnost si na další představení zarezervovat místo k sezení.

 Zatím se, prosím, připravte na to, že letošní hra je:

  • pořádná jízda
  • plná skvělého anglického i celkově situačního humoru
  • velmi se točit kolem peněz a vůbec ne malých
  • společensky nekorektní
  • náročná na pochopení vymyšlených rodinných vztahů – když je ale divák nepochopí, nestane se vůbec nic
  • představovat pro hlavní hrdinku Jean Perkinsovou nesnadnou volbu: Má jet první třídou letecky na Bali nebo raději autem do márnice?

Hezkou zábavu s dobrým divadlem

Přeje T. J. Sokol Proskovice a 1JDS

Karel Franczyk