Letní kino v Proskovicích

01.09.2017 15:34

Letní kino v Proskovicích je jednou z pěkných akcí, které pořádá naše tělocvičná jednota Sokol. Historicky již čtvrté promítání se konalo v areálu za sokolovnou v sobotu 26. srpna. Nový český film Zdeňka Svěráka Po strništi bos přilákal nejen místní obyvatele, ale také diváky z blízkého okolí. Scházeli se již od šesti hodin odpoledne, aby si našli dobré místo k sezení či ležení, okusili prodávané speciality a pobavili se. Konzumovali míchané limonády i další tradiční nápoje, pojídali klobásky, chleby s pomazánkou i koláče, které sestry doma sokolky upekly. Kdo přišel na promítání bos, dostal poukázku na hodinu cvičení v Sokole zdarma. Kromě filmového zážitku se všichni těšili na setkání s přáteli a sousedy. Zábava pokračovala také dlouho po skončení promítání. Pohodovou atmosféru celé akce umocnilo počasí, kdy jeden z posledních tropických prázdninových dnů poskytl příjemný večer.

Součástí promítání byla, stejně jako minule, prezentace k 90 letům od otevření sokolovny v Proskovicích, kterou najdete včetně krátkého videa z akce na našich webových stránkách v sekci videogalerie.

Děkujeme divákům za to, že přišli, a organizátorům, členům naší tělocvičné jednoty a jejich rodinným příslušníkům za zajištění celé akce.