Nohejbaloví dorostenci Proskovic končí v kraji úspěchem

25.09.2018 08:04

V letošním roce vyvrcholila účast dorostenců naší T. J. v Krajském přeboru dorostu – dlouhodobé nohejbalové soutěže pořádané Krajským nohejbalovým svazem. Letos totiž všichni hráči prvního týmu dosáhli devatenácti let, takže od příštího roku se už navždy musí s dorosteneckou kategorií rozloučit.

Loučení to ale bylo vítězné a trojice opor – Jáchym Pivovar, Daniel Franczyk a Marek Ptáček – dotáhli soutěž do vítězného konce. Nakonec se rozhodovalo až na závěrečném dvoj turnaji (dvojice i trojice) 22. září v Pustkovci, kam proskovičtí přijeli s několikabodovou ztrátou, takže jejich naděje na celkové vítězství už byla spíše teoretická. Chlapci však na závěrečném podniku sezóny zabojovali a díky tomu, že zvítězili ve všech zápasech, si nakonec „palmu vítězství“ přece jen odvezli.

Přes tento úspěch je však třeba říci, že s budoucností nohejbalu v Proskovicích to teď slavně nevypadá. Zmiňovaní chlapci se pravděpodobně po maturitě rozprchnou ven, a i kdyby zůstali, na vytvoření týmu pro soutěž mužů to stačit nebude. A v dorostenecké kategorii nemají vůbec žádné následníky.

Dá se tedy předpokládat, že po hezkých čtyřech letech, kdy se v Proskovicích trénoval a hrál soutěžní nohejbal, se situace vrací k dřívějšímu stavu. Hrát se bude na zadním antukovém hřišti (případně na dolním tartanovém kurtu) „jen“ pro radost z pohybu a hry…

… pokud se do začátku jara neobjeví noví zájemci o tuto krásnou a ryze českou hru.

Karel Franczyk