Sokolský běh republiky 2022

31.10.2022 15:00

Také v tomto roce jsme si 28. října připomněli 104. výročí vzniku Československé republiky již potřetí Sokolským během republiky. Sokol Proskovice se jako jediná jednota v Ostravě připojil k více než padesáti jednotám napříč naší republikou. Letos se zúčastnilo rekordních 6 868 běžců a běžkyň, z toho 2 694 dětí. Heslo tohoto ročníku: ,,Jedinec nic, celek vše!‘‘ bylo dodrženo a již 4. ročník obnovené sokolské tradice si užily tisíce běžců po celé republice i na osmi místech za hranicemi. Této masové akci letos nahrálo i příjemné podzimní počasí.

    A jak to vypadalo v Proskovicích? Podobně jako v minulém ročníku. Běh hlavního závodu byl odstartován ve 14.hodin před sokolovnou a 59 natěšených závodníků vyběhlo na trasu dlouhou 4km v terénu kolem Proskovic. Do cíle dorazili všichni, někteří na pokraji sil, ale nevzdali.

   O hodinu dříve vyběhlo na trať dlouhou necelý 1km 15 dětí, které  proběhly cílem v rozmezí 4-6 minut. V cíli dostali všichni závodníci krásné účastnické medaile. Na závěr nechybělo ani vyhlášení vítězů všech kategorií, odměny nejlepším a radost organizátorů, že se vše zvládlo v pohodě.

   Také závodníci byli spokojeni a my věříme, že se příští rok 28. října sejdeme v ještě větším počtu, protože Sokolský běh republiky v Proskovicích se určitě stane tradicí.

Za výbor TJ Sokol Proskovice

Eva Petrůjová