Týden v pohybu

28.09.2016 09:36

V rámci celorepublikového „Týdne v pohybu“, který proběhl od 19. do 25. září, využili možnosti se zúčastnit zdarma akcí pořádaných Sokolem kromě stálých návštěvníků hlavně děti a jejich rodiče.

Zejména v pátek byla plná sokolovna dětí. Nejprve hrály stolní tenis a řádily na žíněnkách, s míči a s kruhy na cvičení, pak si zkoušely své dovednosti na gymnastické dráze pod dohledem cvičitelů. Děti byly nadšeny především cvičením na kruzích, kde jim jejich let záviděli i dospělí.  Skákání na trampolíně, lezení po žebřinách a sjíždění po lavičce zvládly všechny na jedničku. Skok přes kozu či švédskou bednu byl už těžší disciplínou, ale vyzkoušely si je děti všechny bez výjimky; některé je přeskočily s pomocí cvičitelů, ale mnohé z nich, mezi nimi i prvňáci, s bravurní jistotou, což jsme někteří sledovali opravdu s obdivem.

Po cvičení čekal na děti táborák a špekáčky, noční hra a pak přespání v sokolovně, čím završily den plný pohybu. Určitě budou na akci rády vzpomínat. Děkujeme všem účastníkům i cvičitelům!

Další obrázky najdete v naší fotogalerii.