Velikonoční turnaj ve stolním tenise

01.04.2016 16:59

O hodinu kratší noc, čtyřdenní volno, ale ani nádherné nedělní počasí neodradilo nadšené sportovce od účasti na tradičním Velikonočním turnaji ve stolním tenise.

Jeho organizátoři, Martin Kunz a Víťa Adámek, kteří  trénují  žáky stolního tenisu v TJ Sokol Proskovice, rozdělili hráče podle tří kategorií: ženy (celkem 4 včetně žaček), muži (tři včetně žáků) a registrovaní hráči (celkem 6). Po vzájemných zápasech na tři vítězné sety v rámci všech výše uvedených kategorií zvítězili Markéta Adámková, Lukáš Kunz a Martin Kunz, přičemž nejurputnější boje probíhaly v kategorii registrovaných hráčů. Všechny přítomné překvapila skvělá hra jedenáctileté Markéty Adámkové.

Úžasné hráčské souboje probíhaly také v následných čtyřhrách, kde byly vytvořeny dvojice hráčů losováním tak, že jeden z nich byl vylosován ze skupiny šesti registrovaných hráčů a druhý hráč/ hráčka z ostatních účastníků. Tím se vytvořily poměrně vyrovnané dvojice, v nichž registrovaní hráči respektovali možnosti svých slabších protihráčů a své hráčské schopnosti uplatňovali v plné síle pouze na rovnocenné soupeře. Neregistrovaní hráči tak měli možnost se zapojit do akčních a velmi rychlých tenisových výměn a zkusit si hru s „profíky“. Toto zpestření, které uvítali bezesporu všichni účastníci, navíc přispělo k navázání společenských vztahů a vzájemnému spřátelení, což je nedílnou součástí sportovních aktivit proskovického Sokola.

Celý turnaj proběhl v duchu přátelského sportovního klání starších dětí i dospělých. Holky a kluci měli obrovskou radost z medailí za zasloužené úspěchy, ale také z toho, že měli možnost hrát a vyhrát mezi „dospěláky“.

Jitka Švihelová, 27. 3. 2016